Ревизорски извештаи

Планирани ревизии

Национална установа филхармонија на РСМ 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
Министерство за правда - Управа за извршување на санкции 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЈП „Стрежево“ Битола 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЈП „Водовод“ Куманово 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЕЛС Куманово 06.09.2021 2021 [4/5] Известување

Фото галерија

Работилница на тема Корупција и измама

Чет, 23.09.2021 - 10:00
На работилницата преку дискусија и интерактивни вежби, ревизорите имаа можност да ги изнесат своите практични искуства и размислувања на повеќе теми во контекст на борбата за превенција и справување со корупцијата

Работна средба со вицепремиерот за борба против корупција и криминал

Сре, 22.09.2021 - 14:00
Главниот државен ревизор и вицепремиерот за борба против корупција разговараа за реализацијата на мерките од Планот за борба против корупција, како и за потребата од активирање на Ревизорскиот комитет во Владата

Укажување за начинот на постапување со движни ствари на општините

Пон, 20.09.2021 - 00:00
Во пресрет на локалните избори ДЗР укажува на Советите на општините дека со носење на одлуки во делот на движните и недвижните ствари во нивна сопственост потребно е да обезбедат законитост и владеење на правото

Регионалната директорка на UN Women во посета на ДЗР

Чет, 16.09.2021 - 11:03
На средбата се разговараше за соработката помеѓу ДЗР и UN Women во рамките на проектот „Промовирање на родово-одговорни политики и буџети: кон транспарентно, инклузивно и отчетно управување во државата
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео