Ревизорски извештаи

Планирани ревизии

Фото галерија

Предизвици и перспективи на ревизорската професија

Чет, 22.10.2020 - 12:24
На покана од Институтот на овластени ревизори претставници на ДЗР учествуваа на настанот за професионално усовршување на овластени ревизори на тема „Предизвици и перспективи на ревизорската професија“

Подобрување на планирањето, распределбата и реализацијата на буџетските средства, во насока на остварување на стратешките цели на Владата на РСМ

Чет, 15.10.2020 - 16:28
Државниот завод за ревизија изврши ревизија на усогласеност на Основниот буџет на Република Северна Македонија, со која се опфати подготовката, донесувањето, управувањето и извршувањето на Буџетот на РСМ за 2019 година

Обука за графички дизајн за извештаи со инфографици

Сре, 14.10.2020 - 10:10
Девет ревизори се вклучени во „Обука за графички дизајн за изработка на извештаи кои содржат инфографици“ која се реализира во рамки на проектот меѓу ДЗР и Фондацијата за демократија на Вестминстер во државата

Извршена е ревизија на Специјалното јавно обвинителство за периодот 2015-2019 година на тема „Плати и додатоци на плати и други надоместоци“

Вто, 29.09.2020 - 10:07
За периодот јануари 2016 до септември 2019 година по основ на надоместоци за почитување на принципот на тајност и за посебна заштита на приватност исплатени се средства во вкупен износ од 282.896 илјади денари за кои ревизијата не обезбеди соодветен законски критериум

Соработка меѓу институциите за спречување на корупцијата

Вто, 22.09.2020 - 14:28
Владата ќе помогне во зајакнување на кадровскиот капацитет на ДЗР, институција чии ревизорски извештаи се важни во целиот процес на превенирање на корупцијата, - изјави Љупчо Николовски, заменик претседател на владата
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео