Ревизорски извештаи

Планирани ревизии

Национална установа филхармонија на РСМ 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
Министерство за правда - Управа за извршување на санкции 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЈП „Стрежево“ Битола 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЈП „Водовод“ Куманово 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЕЛС Куманово 06.09.2021 2021 [4/5] Известување

Фото галерија

Јавен дијалог за реформите во правосудниот сектор

Чет, 16.09.2021 - 03:00
Дијалогот се спроведува во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата на граѓаните“, кој го спроведуваат Институтот за европска политика и Асоцијацијата Зенит, а е финансиран од Европската Унија

Родовата перспектива во управувањето со јавните финансии

Пон, 13.09.2021 - 14:00
Нa настанот беше презентиран напредокот во имплементацијата на родово одговорно буџетирање во државата и тековните процеси за унапредување на правната и институционална рамка за унапредување на родовата еднаквост

Изразување жалење и сочувство

Чет, 09.09.2021 - 11:59
„Од мое лично име и од името на вработените во Државниот завод за ревизија, изразуваме  жалење за смртта на нашите сограѓани во трагедијата која не потресе сите изразуваме сочувство до семејствата и блиските на починатите, со разбирање дека таа болка со ниту еден збор не може да се утеши.

Потреба од ангажирање на 50 наблудувачи

Саб, 14.08.2021 - 17:30
Врз основа на член 17 став 1 точка 7 од Законот за спречување на корупција и судир на интереси (Службен весник на Република Македонија бр.12/19), Државната комисија за спречување на корупција заради ефикасно следење на изборната кампања на учесниците на претстојните Локални избори 2021 има потреба од ангажирање на 50 набљуд...
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео