dzr
ДРЖАВЕН ЗАВОД
ЗА РЕВИЗИЈА
ЧУВАР НА ЈАВНИТЕ СРЕДСТВА

Соопштенија и вести

29.02.2024
Во рамки на активностите на Конференцијата, Главниот државен ревизор м-р Максим Ацевски и Претседателот на Сенатот г. Никола Ковачевиќ потпишаа Меморандум за соработка
13.02.2024
За набавка на дел од лековите за цистична фиброза која се врши и преку Програмата за лекување на ретки болести во рамки на министерството, за 2022 година и 2023 година обезбедила средства во вкупен износ од 180.350 илјади денари, односно околу 2.9 милиони евра, кои се доволни само за 15 пациенти од 140 регистрирани пациенти
08.02.2024
И покрај дополнителен заем од 180 милиони долари, пролонгирање на изградбата за 6 години и зголемување на вредноста на договорот за 45%, делницата Кичево -Охрид не е изградена
26.01.2024
Амбасадорот Силвестри, кој за прв пат го посети Државниот завод за ревизија, изрази задоволство што има можност да присуствува во нашата институција
25.01.2024
Главниот државен ревизор м-р Максим Ацевски и Заменик главниот државен ревизор м-р Орхан Адеми остварија работна средба со Амбасадорот и шеф на делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија
23.01.2024
Обемот на услуги во 2022 година е на приближно исто ниво како и во 2017 година, иако бројот на апарати за МР во јавното здравство од 7 е удвоен на 14, при што донесените политики и преземените мерки и активности од надлежните институции и здравствените установи не секогаш обезбедуваат достапни и квалитетни здравствени услуги со МР за осигурениците/граѓаните
18.01.2024
Вработените од Државниот завод за ревизија и Кабинетот на вицепремиерката за политики за добро владеење дискутираа за активностите помеѓу двете институции
18.01.2024
Зголемување на достапноста на ефективна и иновативна испорака на курсевите на CIPFA и поддршка за обука за управување со ризици од корупција, беа теми на работната средба
17.01.2024
Во наредниот период ќе се интензивира соработката преку зголемено учество на вработените на ДЗР, како активни учесници во обуките организирани од ЦЕФ
16.01.2024
Од 2020 година склучени се спогодби со носителите на водните услуги за ненаплатен надомест во износ од 112.663 илјади денари од кои според динамиката на наплата остануваат уште 89.573 илјади денари, односно 1.4 милиони евра