Ревизорски извештаи

Планирани ревизии

Фото галерија

Потреба од ангажирање на 50 наблудувачи

14.08.2021 - 17:30
Врз основа на член 17 став 1 точка 7 од Законот за спречување на корупција и судир на интереси (Службен весник на Република Македонија бр.12/19), Државната комисија за спречување на корупција заради ефикасно следење на изборната кампања на учесниците на претстојните Локални избори 2021 има потреба од ангажирање на 50 набљуд...

Неуплатени 950 илјади евра во Буџетот на РСМ од Општина Гази Баба

21.07.2021 - 11:00
Општина Гази Баба од периодот на преземање на надлежноста од 2012 година до 2020 година, средствата по основ на отуѓување и давање под закуп на градежно земјиште сопственост на РСМ ги уплаќа на несоодветна сметка

Едукација со Интернационалната стопанска комора

14.07.2021 - 18:39
На едукацијата беше даден осврт на можните ризици од корупција при вршењето на ревизија на финансиските извештаи и беа презентирани најдобрите практики од Холандија со фокус на Меѓународниот ревизорски стандард 240
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео