Ревизорски извештаи

Планирани ревизии

Национална установа филхармонија на РСМ 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
Министерство за правда - Управа за извршување на санкции 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЈП „Стрежево“ Битола 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЈП „Водовод“ Куманово 16.09.2021 2021 [4/5] Известување
ЕЛС Куманово 06.09.2021 2021 [4/5] Известување

Фото галерија

88% од јавните набавки во време на пандемија без објавен оглас

Вто, 13.07.2021 - 15:02
Во периодот од 01.03.2020 година до 01.10.2020 година доделени се договори за јавни набавка во износ од 416,6 милиони денари. Предмет на ревизија се склучени договори за јавни набавка во износ од 335,4 милиони денари

И со Б-Интегрирани дозволи нема целосна контрола над загадувањето

Чет, 08.07.2021 - 09:00
Мерките и активностите преземени од страна на надлежните институции за издавање на Б-интегрирани еколошки дозволи не се доволно ефективни за воспоставување на интегриран систем за спречување и контрола на загадувањето

Работилница за родово одговорно буџетирање

Пон, 05.07.2021 - 15:14
Државниот завод за ревизија и Телото на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на жените – UN Women, во периодот од 1-3 јули 2021 година, реализираа работилница која беше фокусирана на родово одговорното буџетирање.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео