Односи со јавност

 

 

Јавен дијалог за реформите во правосудниот сектор

Чет, 16.09.2021 - 03:00
Дијалогот се спроведува во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата на граѓаните“, кој го спроведуваат Институтот за европска политика и Асоцијацијата Зенит, а е финансиран од Европската Унија

Родовата перспектива во управувањето со јавните финансии

Пон, 13.09.2021 - 14:00
Нa настанот беше презентиран напредокот во имплементацијата на родово одговорно буџетирање во државата и тековните процеси за унапредување на правната и институционална рамка за унапредување на родовата еднаквост

Потреба од ангажирање на 50 наблудувачи

Саб, 14.08.2021 - 17:30
Врз основа на член 17 став 1 точка 7 од Законот за спречување на корупција и судир на интереси (Службен весник на Република Македонија бр.12/19), Државната комисија за спречување на корупција заради ефикасно следење на изборната кампања на учесниците на претстојните Локални избори 2021 има потреба од ангажирање на 50 набљуд...