Односи со јавност

 

 

Учество на конференција за независноста на ВРИ

Пет, 28.05.2021 - 14:00
Заменик главниот државен ревизор, м-р Орхан Адеми, на ден 27.05.2021 година, учествуваше на онлајн меѓународна конференција, на тема „Независност на врховните ревизорски институции“.

Значењето на ревизорските извештаи во борбата против корупцијата

Сре, 19.05.2021 - 13:26
Обуката се реализираше во рамки на Проектот за граѓанско учество со поддршка на Агенцијата за меѓународен развој (УСАИД) со цел зајакнување на соработката помеѓу институциите надлежни за борба против корупцијата

Работна средба меѓу ДЗР и UN Women

Сре, 19.05.2021 - 09:55
Главниот државен ревизор м-р Максим Ацевски одржа работна средба со претставниците на Телото на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на жените - UN Women во Република Северна Македонија

Состанок на ДЗР со ММФ

Вто, 18.05.2021 - 11:39
На барање на мисијата на Меѓународен монетарен фонд во нашата држава, беше одржан on line работен состанок при што претставниците на ММФ се запознаа со видот и опфатот на планираните ревизии поврзани со пандемијата предизвикана од коронавирусот