Односи со јавност

 

 

Неуплатени 950 илјади евра во Буџетот на РСМ од Општина Гази Баба

Сре, 21.07.2021 - 11:00
Општина Гази Баба од периодот на преземање на надлежноста од 2012 година до 2020 година, средствата по основ на отуѓување и давање под закуп на градежно земјиште сопственост на РСМ ги уплаќа на несоодветна сметка

Едукација со Интернационалната стопанска комора

Сре, 14.07.2021 - 18:39
На едукацијата беше даден осврт на можните ризици од корупција при вршењето на ревизија на финансиските извештаи и беа презентирани најдобрите практики од Холандија со фокус на Меѓународниот ревизорски стандард 240

88% од јавните набавки во време на пандемија без објавен оглас

Вто, 13.07.2021 - 15:02
Во периодот од 01.03.2020 година до 01.10.2020 година доделени се договори за јавни набавка во износ од 416,6 милиони денари. Предмет на ревизија се склучени договори за јавни набавка во износ од 335,4 милиони денари