Крводарителска акција во ДЗР

24.12.2020 - 11:01
Слика
Ревизорите даруваа крв

Поттикнати од целокупната ситуација со пандемијата во нашата држава, вработените во ДЗР во континуитет организираат и се приклучуваат кон различни хуманитарни акции. За таа цел, пред извесно време беа собрани парични средства од страна на вработените во ДЗР, кои претставуваат скромен придонес за големата посветеност и ангажираност на медицинските работници од ЈЗУ Универзитетска клиника за инфективни болести и фебрилни состојби – Скопје.

На предлог и иницијатива на наша колешка, а во соработка со ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина, во просториите на ДЗР беше спроведена крводарителска акција. Во услови на пандемија, хуманоста е една од човечките особини која треба да биде двигател и поттик за секој граѓанин.

Вработените од Државниот завод за ревизија се надеваат дека со овој хуман гест ќе дадат поттик и за другите институции и организации, да го следат примерот на хуманост со што ќе помогнат да биде спасен нечиј живот.

Линк од настанот:

https://telma.com.mk/2020/12/23/%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2/