dzr
ДРЖАВЕН ЗАВОД
ЗА РЕВИЗИЈА
ЧУВАР НА ЈАВНИТЕ СРЕДСТВА

Средба и прес-конференција на Максим Ацевски и Бујар Османи

29.01.2020
Слика
Пррес на ДЗр и СЕП

Делегација на Државниот завод за ревизија, предводена од главниот државен ревизор г. Максим Ацевски оствари работна средба со делегација на Секретаријатот за европски прашања, предводена од Вицепремиерот за европски прашања г. Бујар Османи.

На  одржаниот состанок во просториите на ДЗР, претставниците на двете делегации посветија особено внимание на процесот на подготовка и мониторирање на парламентарните избори закажани за 12 април, како и на потребата од воспоставување на уставна и финансиска независност на Државниот завод за ревизија како Врховна ревизорска институција.

По завршувањето на работниот состанок, беше одржана прес-конференција за новинарите на која главниот државен  ревизор и вицепремиерот за европски прашања одговараа на новинарски прашања.

На линковите подолу ги пренесуваме интегралните изјави на главниот државен ревизор и на вицепремиерот задолжен за евроинтеграциите дадени на прес-конференцијата.  

https://mia.mk/nadomestocite-vo-s-o-pod-lupa-na-drzhavnite-revizori/

https://mia.mk/osmani-crveni-linii-za-kompromis-za-zakonot-za-o-e-prodolzhuva-e-na-predmetite-od-s-o/

https://mia.mk/osmani-acevski-nema-povazhen-benchmark-za-evropskite-integracii-od-fer-izboren-proces/