Ревизорски извештаи

Планирани ревизии

Фото галерија

Извршување на пренесените надлежности финансирани со блок дотации треба да се подобри

30.06.2021 - 00:00
Уредбите за методологијата за утврдување на критериумите за распределба на блок дотациите години по ред се идентични, потребна е промена на критериумите за распределба на блок дотациите или воведување на нови

Објавен Годишниот извештај за 2020 година

29.06.2021 - 11:31
ДЗР го објави „Годишниот извештај за извршените ревизии и работата на ДЗР за 2020 година“. Покрај предизвиците со кои беше соочена институцијата во изминатата година, целосно се реализираше програмата за работа.

Помали приходи заради несоодветна контрола над концесионерите

28.06.2021 - 11:30
Мерките кои ги преземаат надлежните институции не се доволни да обезбедат ефективно управување со минералните суровини и нивна оптимална искористеност, а изостанува и ефикасна наплата на концесиските надоместоци

Меморандум за продолжување на проектните активности со WFD

28.06.2021 - 09:19
На свечениот чин, главниот државен ревизор м-р Максим Ацевски, амбасадорот на нејзиното височество Рејчел Галовеј и извршниот директор на Фондацијата за демократија на Вестминстер (WFD) Ентони Смит, го потпишаа меморандумот за разбирање за продолжување на успешната соработка.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео