Контакт

Адреса:
Државен завод за ревизија
Палата „Емануел Чучков“
ул. „Јордан Мијалков“ 
1000 Скопје
Република Северна Македонија

Телефон:
(02) 32-11-262
Факс:
(02) 31-26-311

Е-маил: dzr@dzr.gov.mk 

За ДЗР

Ревизорски извештаи

Прописи и стандарди

Образец ИЗПМ

Извештаи на политичките партии

Јавни набавки

Соопштенија

 
Меѓународни активности
Делегација на ревизори од Шведска во посета на ДЗР

Тричлена делегација на Националната ревизорска канцеларија на Шведска во која се Tomas Janhed и Andres Herjevik, двајцата директори на ревизија, и Hazim Sabanovic, офицер за врска,  престојува во еднодневна посета (24 јануари) на Државниот завод за ревизија.

За време на посетата шведската делегација ќе биде примена од Заменик главниот државен ревизор, Насер Адеми кој го предводи тимот на ревизори од ДЗР кои ќе учествуваат во работниот дел на посетата.

 

 Според агендата, тема на дискусија меѓу двете делегации е процесот на финансиската ревизија т.е. фазите на ревизија – првичното планирање на ревизијата, текот на ревизијата, процесот на известување и слично.

Во работниот дел кој е поделен на два дела (претпладневна и попладневна сесија) во делегацијата на ДЗР се: Максим Ацевски, ПГДР, Бранислав Гулев, Раководител на ревизија, Соња Камбовска, Самостоен ревизор, Драгиња Апостолова, Катерина Џоџкова и Сашо Матески, тројцата ревизори.  

 
Назад 
 

Креиран од mijalced на 23.01.2018