Контакт

Адреса:
Државен завод за ревизија
Палата „Емануел Чучков“
ул. „Јордан Мијалков“ 
1000 Скопје
Република Македонија

Телефон:
(02) 32-11-262
Факс:
(02) 31-26-311

Е-маил: dzr@dzr.gov.mk 

За ДЗР

Ревизорски извештаи

Прописи и стандарди

Образец ИЗПМ

Извештаи на политичките партии

Јавни набавки

Соопштенија

 
Состанок на ВРИ на земјите кандидати и потенцијални кандидати за членство во ЕУ (12-13 октомври)
Делегација на ДЗР на состанок на Контакт комитетот

Делегација на Државниот завод за ревизија учествува на состанокот на Контакт комитетот што се одржува во Луксембург. На состанокот учествуваат претставниците на Врховните ревизорски институции кои се кандидати и потенцијални за членство во Европската унија, и тоа: Македонија, Турција, Црна Гора, Србија, Албанија и Босна и Херцеговина. На состанокот учествуваат и претставници на Европскиот суд на ревизија (ECA)  и на СИГМА.

На состанокот, меѓу другото, ќе се разгледуваат и ќе се усвојуваат два важни документа, и тоа:
- Ажурираната рамка за соработка на Врховните ревизорски институции од земјите на мрежата;
- Планот за работа на мрежата во периодот 2018-2020 година;

Годинашниот состанок на Контакт комитетот се одржува во годината во која Европскиот суд за ревизија слави 40.години од своето постење, што му дава и посебен шарм и значење на состанокот. Во тој контекст, воведно обраќање на  отворањето на состанокот ќе има претседателот на Европскиот суд на ревизори Mr. Klaus-Heiner Lehne, а гостите со свое обраќање ќе ги поздрави и претседателот на Европскиот парламент Mr. Antonio Tajani.

 
Назад 
 

Креиран од mijalced на 12.10.2017